Forberedelse af generationsskifte

Ejerskifte og generationsskifte i virksomhed kræver forberedelse og planlægning. Det økonomiske og juridiske grundlag skal sikres og være på plads og er en side af et generationsskifte. De anden side er at sikre de grundlæggende ledelsesværdier og selve fundamentet af virksomheden ved et generationsskifte i en familievirksomhed.

De grundlæggende tanker for virksomheden værdier og de familiemæssige asketer i et familieejet virksomhed skal drøftes og sikres, så generationsskiftet bliver så gnidningsløs som muligt.

De fleste virksomheder kommer gennem årene til at gennemgå et ejerskifte eller et generationsskifte. I begge tilfælde gælder det, at processerne er omfattende og krævende at gennemføre på en effektiv måde, som samtidig skaber det bedste resultat.

Som følge af mange års erfaring med ejerskifte i virksomhed såsom generationsskifte har jeg den dybdegående indsigt i og forståelse for hele ejerskifteprocessen og de aspekter, det er vigtigt at være opmærksom på, med henblik på en effektiv problemfri og økonomisk vellykket proces.

Ved et ejerskifte i virksomhed sikrer processen, at virksomhedens kommercielle forretningsgrundlag er positioneret til et salg, hvilket påvirker salgsprocessen og dit økonomiske udbytte positivt.

Drejer det sig om et generationsskifte, skaber forudsætningerne for, at overdragelsen fra den ene generation til den næste sker problemfrit og effektivt. Det indebærer blandt andet en klar ansvarsfordeling.

For det juridiske grundlag gælder det, at kontraktgrundlaget med kunder såvel som leverandører skal være udarbejdet, så det tillader en ny ejer at overtage disse. Derudover skal købskontrakten udformes, så du ikke er juridisk bundet efterfølgende.